Naujas požiūris į maisto produktų logistiką – maistomatai Termosaas

Jau kurį laiką Kauno regiono verslas ir visi vartotojai gali naudotis reguliuojamos temperatūros maistomatais. Ši paslauga tampa vis populiaresne. Ypač aktyvūs yra maisto produktų gamintojai, siekiantys tiekti savo gaminius vartotojams be tarpininkų, mažinti logistikos išlaidas.

Kadangi tai visai nauja paslauga, mums itin svarbūs atsiliepimai apie ją. Šiandien dalinamės trumpu pokalbiu su vienu iš mūsų pirmųjų klientų, Pilnas puodas vadovu Edgaru Šičkumi, apie jo patirtį naudojantis Termosaas maistomatais.

- Edgarai, kaip vertinate savo patirtį su Termosaas maistomatais?

- Esame labai patenkinti. Tai įdomi ir inovatyvi technologija, kuri leidžia mums efektyviau platinti šviežius maisto produktus. Klientai gali atsiimti užsakymus jiems patogiu laiku, būdami tikri dėl saugojimo kokybės.

- Kokias naudas išskirtumėte?

- Didžiausia nauda yra logistikos efektyvumas ir produkto kokybės užtikrinimas. Temperatūros kontrolė garantuoja, kad produktai, kaip mėsa ir daržovės, išliks švieži. Tai taip pat sumažina mūsų transporto poreikį. Kaip jau minėjau, tai didelis patogumas mūsų klientams. Jie nebeturi laukti namuose kurjerio ir gali atsiimti prekes bet kuriuo metu. Be to, sumažėjęs transporto poreikis padeda mums tausoti aplinką ir mažinti išmetamą CO2 kiekį.

- Nors neseniai pradėjote naudotis Termosaas paslauga, bet gal jau žinote kaip jūsų klientai vertina šią naujovę?

- Šiuo metu beveik kiekvienoje vartojimo srityje, dėl sparčios technologijų raidos, įvyksta begalės naujovių, ne visos jos greitai priimamos klientų. Tačiau ši mūsų pirkėjams lengvai prigijo, nes gali atsiimti užsakymus bet kuriuo metu ir patogioje vietoje, o ir įpročiai ir įgūdžiai naudotis paprastais paštomatais yra. Nieko išskirtinai naujo mokytis naudojantis maistomatais neprireikia, viskas labai panašu, tik vietoje batų gali atsisiųsti tikrų, kaimiškų sūdytų lašinių J.

- Ką patartumėte kitiems gamintojams, prekybininkams, ar verta naudotis maistomatais?

- Drąsiai rekomenduočiau šią technologiją visiems. Tai puiki investicija tiek verslui, tiek klientų aptarnavimui gerinti. Tikiuosi, kad Termosaas tinklas dar spračiau plėsis. Dėl šios technologijos laimime visi. O išmėginti, pamatyti kaip ji veikia patarčiau jau dabar.

 

Ką byloja tarptautinė patirtis?

Reguliuojamos temperatūros maistomatai yra naujovė Lietuvoje, tačiau kitų šalių rinkose jie jau įsitvirtino kaip efektyvi prekybos, logistikos priemonė. Lenkijoje, Vokietijoje, Nyderlanduose tokie maistomatai padėjo sumažinti maisto švaistymą ir pagerino mažų ūkininkų konkurencingumą. Italijoje šie įrenginiai sėkmingai naudojami šviežios žuvies ir jūros gėrybių tiekimui. JAV rinkoje taip pat plečiasi maistomatų tinklas.

Techninės savybės

Termosaas maistomatai yra moduliniai, juos sudaro kelios reguliuojamos temperatūros sekcijos (nuo -20°C iki +47°C). Ši technologija ne tik užtikrina šviežių maisto produktų saugojimą, bet ir leidžia laikyti kitokias prekes, kurioms yra būtinas temperatūrinis režimas. Be to, šie įrenginiai yra atsparūs vandalizmui ir atšiaurioms oro sąlygoms.

Sprendimas tiek verslui, tiek vartotojui, tiek aplinkai

Termosaas dėka ūkininkai ir prekybininkai gali optimizuoti savo logistiką, sutaupyti laiko ir kitų resursų, o vartotojai gali mėgautis šviežiais produktais jiems patogiu laiku. Maistomatai ne tik palengvina logistiką, bet ir pagerina bendrą paslaugų kokybę. Šis sprendimas ypač aktualus mažiems ūkininkams ir prekybininkams, kurie nori pasiūlyti savo klientams šviežius ir kokybiškus produktus bet kuriuo metu.

Tai modernus ir efektyvus sprendimas, kuris padeda užtikrinti kokybišką maisto produktų pristatymą ir laikymą, prisideda prie tvaraus vystymosi ir aplinkos tausojimo. Tokie inovatyvūs sprendimai keičia maisto logistikos veidą ir atveria naujas galimybes tiek verslams, tiek vartotojams. Mėgaukimės šviežiais ir kokybiškais maisto produktais bet kuriuo metu!

O mes, kaip Termosaas paslaugos vystytojai, kviečiame visus apsilankyti mūsų partnerio ir kliento Pilnas puodas svetainėje https://www.pilnaspuodas.lt ir užsisakyti savo mėgiamų ūkių produktų.